Kotipuolessa käydessä pengoin sarjisarkistojani ja löysin joitakin varhaisia töitäni.
 


Tämä taisi olla ihka ensimmäinen sarjakuvani (1990)! "Draculan paluu" sijoittui 50-luvun Lontooseen ja sisälsi muutakin kuin lihapullakoneita ja jättimäisiä kulmahampaita ;) Tarina oli 12 sivua pitkä ja siinä oli ihan oikea juonikin.

 

Tämä taas ei koskaan päässyt kansilehteä pidemmälle... Kannethan kannattaa aina piirtää ensimmäisenä, tarina kylllä sitten soljuu itsekseen... tai sitten ei. Muistan antaneeni tälle kannelle kaikkeni, joten energiaa ei varmaankaan riittänyt enää itse tarinan kertomiseen!

 

Tämä puolestaan oli pitkä tarina rallikilpailusta, joka alkoi Egyptistä ja päättyi Pariisiin. Kisa käytiin vanhoilla museoautoilla, ja matkan varrelle mahtui niin Saharan kangastuksia, paikallisia alkuasukkaita kuin baskiterroristejakin(!). Vuosi taisi olla 1992 kun tämä valmistui.

 

Kehitin myös strippisarjakuvan yksinäisen majakkasaaren yksinäisestä majakanvartijasta, jonka merellisiä kohelluksia jaksoin piirtää lähemmäs parinkymmenen stripin verran. En ole kuitenkaa koskaan kokenut strippimuotoista sarjakuvaa omakseni, en vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi hauska ;)


Tätä 12 sivun puuväreillä väritettyä tarinaa (1995) "Seikkailu faaraoiden maassa" pidän jonkinlaisena "päätyönäni" noilta ajoilta. Tarina oli vielä näin vuosien jälkeenkin ihan ok, samoin piirrosjälki, mutta Tintti-vaikutelmat ovat vähän turhankin ilmeisiä läpi tarinan...